Omdat een duurzame wereld zoveel mooier is ...

© 2019 by Art27 vzw. 

NL_logoJpeg.jpg
Logo art27-1x.png
berenhuis.jpg

#IedereenteltMee

Halte 7

LED TECHNO

 

Halte 7

LED TECHNO

Mijnwerkerslaan - Bedrijventerrein

LED TECHNO is specialist in apparatuur, media, 3M Petrifilm, glaswerk, plastics, bescherm-kledij en volledige automatiserings-projecten. Het bedrijf onderschrijft het Voka Charter Duurzaam Ondernemen en verbindt zich ertoe om

  • Duurzaam ondernemen op een proactieve manier te integreren in het bedrijfsbeleid

  • Doelstellingen en concrete acties te formuleren passend binnen de SDGs van de Verenigde Naties

  • Te rapporteren over de geboekte resultaten aan de evaluatiecommissie

  • Extern te communiceren over de uitgevoerde acties

  • Continu te werken aan de conformiteit met de sociale, welzijns- en milieuwetgeving 

 

LED TECHNO

Duurzaam ondernemen

Duurzaam ondernemen is niet te vangen onder één SDG. Om het Voka Charter Duurzaam Ondernemen te kunnen behalen is een brede aanpak nodig. Inzetten op één enkele SDG is niet voldoende. Daarom heeft LED TECHNO actiepunten vooropgesteld in het plan van aanpak die impact hebben op 13 van de 17 SDGs. De zwaartepunten liggen onder meer op klimaatactie, kwaliteitsonderwijs en verantwoorde consumptie en productie. Door op heel veel deelfacetten kleinere en soms ook grotere bijdrages te leveren, zet LED TECHNO stap per stap in op duurzaam ondernemen.

LED TECHNO

Duurzame Held Heusden-Zolder

LED TECHNO is één van de 10 Duurzame Helden van Heusden-Zolder.

De vlag werd gehesen in september 2018.

Op 19 september 2019 vieren we de eerste verjaardag van de Duurzame Helden.

Halte 8

Kringwinkel

 

Halte 8

Kringwinkel

Marktplein

Vzw Reset (De Kringwinkel) wil hergebruik in Limburg doen toenemen en hiermee een aantal maatschappelijke problemen aanpakken: de toenemende afvalberg, de wegwerpmaatschappij, mensen die uit de boot vallen in het normaal economisch circuit, de toenemende globalisering en de armoedeproblematiek. In functie daarvan willen ze samenwerken. Er wordt volop ingezet op (lokale) samenwerkingen en partnerships en het creëren van lokale, sociale tewerkstelling voor kansengroepen.

Kringwinkel

 

Welkom!

De milieudoelstelling van vzw Reset start bij het vermijden van afval. Ze dagen de creativiteit van hun medewerkers uit om ervoor te zorgen dat goederen die op het eerste zicht niet herbruikbaar zijn, toch een tweede leven krijgen: upcycling. In hun winkels zijn steeds voorbeelden terug te vinden van creatieve ideeën, innovatieve oplossingen en leuke hebbedingetjes. Ze streven naar het verspreiden van het hergebruikidee.

Kringwinkel

 

Probeer het eens

Stap eens naar binnen. Vzw Reset vindt het belangrijk dat elke klant vindt waar hij naar op zoek is: een “naakt” product, een idee, een hebbedingetje,… waar hij/zij naar op zoek is of net niet en zijn of haar eigen schat vindt…  Ze doen dit tegen eerlijke prijzen, voor ieders budget wat wils. Heb je zelf een schat op overschot, overweeg dan die te schenken aan de Kringwinkel.
 

https://www.dekringwinkel.be/reset

Halte 9

 MUZE -CVO-ZLDRLuchtfabriek

 

Marktplein

Cultuurcentrum MUZE verhuisde in de lente van 2019 naar deze nieuwe site.

In het verleden mocht CC MUZE al prijzen ontvangen in kader van Fairtrade-acties door samenwerking met de Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking. Denk maar aan de Fairtrade Babyplanner en de Fairtrade Weddingplanner.

Deze nieuwe stek geeft ongekende mogelijkheden.

 

CC MUZE

Marktplein

Benieuwd hoe er op 800 m diepte geademd en gewerkt kon worden of hoe het voelt om in een oneindige schacht te staan? Ooit al door een kleurrijke jungle van buizen en staal gewandeld? Hier beleef je het!

Wandel tussen de reusachtige compressoren van het ophaalmachine-gebouw naar het balkon met een prachtig zicht. Bekijk intrigerende films, bewonder de indrukwekkende architectuur en de effecten van de lichtkunstwerken.

ZLDRLuchtfabriek

Parking Marktplein

CVO De Verdieping is:

  • een dynamisch centrum voor volwassenenonderwijs

  • waar je professioneel georganiseerde opleidingen volgt.

 

In de stimulerende leeromgeving van CVO De Verdieping voelt iedereen zich thuis. De nadruk ligt op het verwerven van nieuwe competenties.

Bij de restauratie en renovatie van De Verdieping was duurzaamheid een belangrijk aandachtspunt.
 

Behalve het verstandig omgaan met materialen en energie, kunnen ook de locatie van een gebouw, het rationele ruimtegebruik, de goede toegankelijkheid en de levensduur van een gebouw in grote mate bijdragen aan een duurzaam karakter.

 

CVO De Verdieping

Halte 10

Galgenberg & watertoren

 

Kanaalweg 15

De Galgenberg omvat een oud duinenlandschap met heiderelicten en is grotendeels begroeid met een eiken-berkenbos met aanplanten van naaldbomen.

De Galgenberg bevindt zich op de grens van Heusden en Zolder, tussen de tuinwijk De Lindeman en het terrein van de voormalige steenkoolmijn Helchteren-Zolder.

Het toponiem Galgenberg verwijst naar de aanwezigheid van een galg. Deze plek deed dienst als terechtstellingsplaats. Sinds 1993 is de Galgenberg een erkend natuurreservaat.

 

Halte 10

Galgenberg

Welkom!

Boven op de Galgenberg staat de watertoren die water levert aan de inwoners van Heusden.

Tegenwoordig wordt deze uitgebaat door De Watergroep.

Halte 10

Watertoren

Probeer het eens

Aan de achterkant van de watertoren heb je zicht op één van de grotere zonnepanelenparken van de Benelux:

maar liefst 23.500 panelen op een oppervlakte van 17 hectare. Die leveren dan 4,7 MW-piek, goed om 1.200 gezinnen jaarlijks van stroom te voorzien. Of nog: goed voor een minderuitstoot van 1.900 ton CO2 per jaar.

Halte 10